Pon-Pet: po dogovoru
J.Miše 4, Sesvete
+385 1 5615 631
Pon-Pet: 9:00-20:00
J.Miše 4, Sesvete
+385 1 5615 631

Zubni implantati

Zubni implantat je trajna zamjena za korijen izgubljenog zuba. Izrađen od biokompatibilnih materijala poput titanija, implantat se sigurno postavlja u vilicu tijekom jednostavnog kirurškog zahvata. Nakon toga, implantat se integrira s kosti vilice, stvarajući čvrstu i stabilnu osnovu na kojoj se može postaviti protetski nadomjestak, poput krunice, mosta ili proteze.

Implantat u kosti

Prednosti zubnih implantata:

  1. Estetski izgled: Implantati pružaju prirodan izgled i očuvaju konturu lica. Vaš osmijeh će biti savršeno cjelovit i osjećat ćete se samopouzdano u svakoj prilici.
  2. Funkcionalnost: Zahvaljujući čvrstom spoju s kosti, implantati pružaju stabilnost i snagu kao prirodni zubi. Moći ćete jesti sve vrste hrane bez ikakvih poteškoća.
  3. Trajnost: Kvalitetni implantati izdržljivi su i mogu trajati mnogo godina, pa čak i cijeli život uz pravilnu njegu i redovite posjete stomatologu.
  4. Očuvanje zdravlja zuba: Za razliku od tradicionalnih mostova, zubni implantati ne zahtijevaju brušenje susjednih zdravih zuba. Time se čuva njihova struktura i smanjuje rizik od komplikacija.
  5. Poboljšana oralna higijena: Implantati vam omogućuju lakši pristup između zuba pri čišćenju i održavanju oralne higijene. Održavanje zdravlja zuba postaje jednostavnije nego ikad prije.

Često postavljena pitanja

Dentalni implantati su umjetna zamjena za izgubljeni korijen zuba. Sposobni su u potpunosti zamijeniti sve funkcije korijena zuba uz odličnu estetsku vrijednost.

Trajnost, poboljšani izgled, poboljšani govor, poboljšana udobnost, poboljšano samopouzdanje, bolje oralno zdravlje i jedino zubni implantat može pružiti potpuni osjećaj prirodnog zuba.

Ugradnjom dentalnih implantata nakon gubitka korijena zuba, sprečavamo propadanje kosti, povlačenje zubnog mesa i pomicanje susjednih zuba. Ukoliko zubni niz ostane prekinut moguća su pomicanja zubi, što će eventualno utjecati na govor i zagriz.

Ugradanja implantata je složen, ali kratak postupak. Nakon pregleda i izrade RTG snimka oralni kirurg markira poziciju implantata u čeljusti te svrdlom radi mjesto u kosti. Kada je pozicija pripremljena provjerava položaj implantata te ukoliko nema potrebe za korekcijom postavlja implantat. Nakon što je implantat postavljen u konačnu poziciju na njega se postavlja štift, a na štift se stavlja privremena krunica. Privremena krunica ostaje do završetka oseointegracije implantata (srastanje s kosti). Oseointegracija može trajati od 2 do 6 mjeseci, a nakon toga pacijent ponovno dolazi kod stomatologa na kontrolni pregled i postavljanje fiksne krunice.

Postupak ugradnje jednoga implantata od strane iskusnog oralnog kirurga traje od 10 do 15 minuta. Zahvat može trajati i duže, ovisno o pojedinom pacijentu.

Životna dob nije prepreka za ugradnju dentalnih implantata. Ukoliko je pacijent dobrog oralnog i općeg zdravlja, u čeljusti postoji dovoljno kosti za ugradnju implantata i pacijent ne boluje od težeg oblika osteoporoze, vrlo vjerojatno će biti podoban za ugradnju zubnog implantata.