Pon-Pet: po dogovoru
J.Miše 4, Sesvete
+385 1 5615 631
Pon-Pet: 9:00-20:00
J.Miše 4, Sesvete
+385 1 5615 631

Zubotehnički laboratorij

Spajamo umjetnost i znanost stomatologije kako bi stvorili vrhunski dentalni rad. Sa strašću i predanošću prema našem poslu, posvećeni smo pružanju visokokvalitetnih dentalnih rješenja koja nadmašuju očekivanja naših pacijenata.

Sa dugogodišnjim iskustvom i najnovijom tehnologijom, stručni tim zubotehničara i stomatologa radi zajedno kako bi osigurao da svaki dentalni rad ispunjava najviše standarde kvalitete.

Kada se odlučite surađivati s našim laboratorijem, možete očekivati sljedeće:

 1. Individualni pristup: Svaki pacijent je jedinstven, stoga pristupamo svakom slučaju s pažnjom i poštovanjem. Slušamo vaše želje i potrebe kako bismo stvorili prilagođeno rješenje koje vam najbolje odgovara.
 2. Kvaliteta materijala: Koristimo samo visokokvalitetne materijale koji su provjereni i odobreni od strane renomiranih dobavljača. Na taj način osiguravamo da naši dentalni radovi budu izdržljivi, sigurni i estetski privlačni.
 3. Preciznost i inovacija: Slijedimo najnovije trendove i tehnike u zubotehnici kako bismo pružili precizne rezultate koji su u skladu s najnovijim dostignućima u stomatologiji. Naša opremljenost najnovijom tehnologijom omogućuje nam da postignemo iznimnu preciznost u izradi dentalnih radova.
 4. Brza dostava: Razumijemo važnost vremena i trudimo se pružiti brzu dostavu dentalnih radova bez ugrožavanja kvalitete. Naš tim radi učinkovito kako bismo osigurali da vaši dentalni radovi budu spremni u najkraćem mogućem roku.
 5. Kontinuirana podrška: Naša usluga ne završava s izradom dentalnih radova. Pružamo kontinuiranu podršku našim pacijentima i stomatolozima tijekom cijelog procesa. Vaše zadovoljstvo i osmijeh su naša najveća nagrada.

Uz standardne usluge iz svih oblasti dentalne protetike nudimo i inovativne usluge printanja i glodanja CoCr blokova ili titana.

Što je printanje i glodanje CoCr blokova ili titana?

Printanje i glodanje CoCr blokova ili titana su suvremene metode izrade dentalnih protetskih radova. Ove tehnike koriste napredne digitalne sustave i CAD/CAM tehnologiju kako bi se stvorili precizni i prilagođeni protetski radovi. CoCr blokovi (kobalt-krom) i titan su materijali koji se koriste zbog svoje izuzetne čvrstoće, biokompatibilnosti i dugotrajnosti.

Prednosti printanja i glodanja CoCr blokova i abutmenta od titana:

 1. Preciznost: Kombinacija digitalnog dizajna i visokokvalitetnih strojeva osigurava iznimnu preciznost u izradi protetskih radova. To rezultira savršenim prilagođavanjem radova na pacijentove zube i čeljust, osiguravajući optimalnu funkcionalnost i udobnost.
 2. Estetika: Printanje i glodanje CoCr blokova i titana omogućuje izradu protetskih radova visoke estetske vrijednosti. Materijali se mogu nijansirati kako bi se postigla prirodna boja zuba, a digitalno oblikovanje omogućuje precizno oblikovanje i reprodukciju detalja, stvarajući prirodan izgled osmijeha.
 3. Izdržljivost: CoCr blokovi i titan su materijali koji su iznimno izdržljivi i otporni na habanje. Protetski radovi izrađeni od ovih materijala pružaju dugotrajno rješenje s visokom otpornošću na lomove i abraziju.
 4. Biokompatibilnost: CoCr blokovi i titan su biokompatibilni materijali koji se dobro podnose u ustima. Oni su sigurni za upotrebu i minimiziraju mogućnost alergijskih reakcija ili iritacija na tkivima.

Prednosti individualnih abutmenta u odnosu na konfekcijske:

 

Individualni abutmenti, koji su izrađeni posebno za svakog pacijenta, imaju nekoliko prednosti u odnosu na konfekcijske abutmente. Evo nekoliko ključnih prednosti individualnih abutmenata:

 1. Prilagodba anatomiji pacijenta: Individualni abutmenti se izrađuju na temelju specifičnih anatomskih karakteristika pacijenta. To znači da se oblik, veličina i kut abutmenta prilagođavaju pacijentovoj čeljusti, gingivi i okolnim zubima. Ovakva prilagodba osigurava bolje pristajanje abutmenta i estetski prihvatljiv rezultat.
 2. Estetika: Individualni abutmenti omogućuju precizno oblikovanje i reprodukciju prirodnih oblika i kontura zuba. Ovi abutmenti se mogu uskladiti s bojom i teksturom okolnih zuba, pružajući prirodniji izgled i harmoniju osmijeha. Estetski rezultati su često poboljšani kada se koriste individualni abutmenti.
 3. Preciznost i funkcionalnost: Izrada individualnih abutmenata omogućuje visoku razinu preciznosti prilikom postavljanja dentalnih nadomjestaka. Oni se izrađuju prema specifičnim protetskim zahtjevima i mogu pružiti bolje pristajanje i stabilnost protetskim nadomjescima. Precizno pozicioniranje abutmenta omogućuje optimalno raspoređivanje opterećenja i poboljšanu funkcionalnost žvakanja.
 4. Kompatibilnost s gingivom: Individualni abutmenti se oblikuju uzimajući u obzir položaj i oblik gingive. To omogućuje bolje prilagođavanje gingivnom tkivu, smanjuje mogućnost iritacije i poboljšava zdravlje i izgled gingive oko implantata.
 5. Individualni pristup: Svaki pacijent je jedinstven, stoga je važno pružiti individualni pristup u stomatološkom liječenju. Izrada individualnih abutmenata omogućuje prilagodbu dentalnog rada prema potrebama i specifičnostima svakog pacijenta, pružajući personaliziranu i visokokvalitetnu dentalnu terapiju.

Važno je napomenuti da se u određenim situacijama konfekcijski abutmenti mogu koristiti kao prihvatljiva alternativa, posebno u slučajevima kada anatomski uvjeti pacijenta to dopuštaju ili kada je potrebna brza izrada. Međutim, individualni abutmenti često pružaju veće prednosti u smislu prilagodbe, estetike i funkcionalnosti, posebno u zahtjevnijim slučaj

Image link

Glodanje u kobalt-kromu ili titanu gradacije 5

Koristimo visokokvalitetni medicinski titan i CrCo.
Naši blokovi imaju CE i ISO certifikat.