Često postavljana pitanja

Zubni kamenac je tvrda zubna naslaga koja je odlična podloga za nastanak karijesa i parodontnih bolesti.

Preporuča se svakih 6 mjeseci učiniti profesionalno čišćenje zubi, po potrebi i češće, kako bi zdravlje zuba ostalo očuvano.

Uz ultrazvučno uklanjanje tvrdih zubnih naslaga važno je učiniti i pjeskarenje koje svojim zrncima pijeska uklanja sve pigmentacije i mrlje nastale konzumacijom hrane, pića ili pušenjem.

Dijete bi što ranije trebalo dovesti u ordinaciju dentalne medicine na privikavanje i upoznavanje cjelokupnog okruženja kako bi što prije upoznalo rutinu odlaska doktoru dentalne medicine.

Takav korak treba učiniti već po početku nicanja mliječnih zubi kod djeteta.

S navršene 2 godine dijete bi trebalo imati sve mliječne zube, pa je to ujedno i vrijeme kad svakako treba napraviti prvi pregled.

Obratite nam se s povjerenjem i zakažite svoj prvi i besplatni pregled na kojem ćemo Vas, osim kliničkog pregleda i konzultacija, uputiti da učinite ortopantomogram (snimku cijele gornje i donje čeljusti) kako bi što točnije napravili ponudu za željene zahvate.

Ne! Ugradnja implantata je potpuno bezbolan zahvat ugradnje titanskog vijka u Vašu kost.

Izvodi se uz lokalnu anesteziju, traje vrlo kratko, te se nakon same ugradnje čeka 3 mjeseca za potpunu integraciju samog vijka kako bi se mogao napraviti konačan rad.

Koristimo najsuvremenije materijale za izradu protetskih nadomjestaka. Izbor ovisi o indikacijama u određenoj situaciji, željama pacijenta i naravno zahtjevima estetike.

Metal- keramika te bezmetalne keramike (emaxx press ili cirkon keramika) materijal su izbora.

Osim toga pri izradi mobilinih, kombiniranih radova ili implantata koristimo BIO HPP ili Thermopress materijale.

Uzroci zubobolje su brojni: karijes, upala živca, neprilagođen zagriz, parodontni džep, fraktura zuba ili proces na korijenu zuba su stanja kad bi nas bez razmišljanja trebali posjetiti.

Osim kliničkim pregledom dijagnozu možemo postaviti uz pojedinačnu RVG snimku nakon koje se pristupa liječenju zuba.

Nikako! To je potpuno siguran zahvat za Vašu caklinu. Sredstva koja koristimo su provjerene kvalitete i koncentracije.

Osim prolazne osjetljivosti zuba tijekom i nakon zahvata, nema drugih nuspojava.

Napominjemo da tvar za izbjeljivanje ne djeluje na protetske nadomjestke i ispune te ih nakon tretmana treba zamijeniti.

Zub je za vađenje kad primijetite pojačanu klimavost, kad je prisutna fraktura, kad karijes uništi većinu krune koju više ne možemo nadoknaditi, kod umnjaka koji rastu pod kutom ili su nepovoljni za ostale zube, kod prisutstva cisti i procesa.

Nakon vađenja zuba izgubljene zube svakako treba nadoknaditi kako se ne bi dogodila migracija susjednih zubi, resorpcija kosti te se tim narušila normalna funkcija čeljusti.

Mliječne zube koji ometaju nicanje trajnih naslijednika ili konstantno uzrokuju naticanje i bolove treba što prije izvaditi.