+385 1 561 5631 email@domena.com

Dentalni laboratorij

Osobama kojima nedostaje jedan zub ili više njih često preporučujemo nadomjestiti nedostatak fiksnom protetikom. U našem dentalnom laboratoriju uspješno izrađujemo keramičke krunice i mostove, od nekoliko vrsta materijala. Cilj svakog tipa protetskog nadomjeska je omogućiti pacijentu neometan život, pravilnu prehranu prilikom čega je obnovljena funkcija žvakanja hrane, te dati dostojnu zamjenu prirodnim zubima i kada je estetika u pitanju. Nudimo ove tipove krunica:

Bezmetal keramika: biokompatibilna je i zadovoljava najviše estetske zahtjeve. Keramički materijali imaju stabilnu boju i otporni su na trošenje, a slabo provođenje temperature štiti pulpu, koja je jako osjetljiva na promjene temperature.

Metal keramika: keramičke krunice i mostovi izrađuju se od najnovijih biokompatibilnih legura na bazi kobalta i kroma (bez nikla i berilija) i legura na bazi zlata i platine. Fasetirane krunice i mostovi: izrađujemo ih od materijala Ivocron i Gradia GC . CAD/CAM krunice i mostovi: izrađuju se kompjuterski, kao i podkonstrukcija za cirkon keramiku ili titan keramiku. Na ovaj način izrada zubnih nadomjestaka je gotovo savršena i ovako napravljene krunice i mostovi vrlo su precizni u usporedbi s onima napravljenim lijevanjem metala.

Bezmetalna keramika (cirkon keramika) – preporučamo Vam najsuvremeniji sustav nadoknade zuba koji se primjenjuje u estetskoj stomatologiji.

Bezmetalna keramika (cirkon keramika) – je najsuvremeniji sustav nadoknade zuba koji se primjenjuje u estetskoj stomatologiji. Osim funkcionalnosti danas je potrebno zadovoljiti visoke estetske zahtjeve pacijenata. Estetika zuba i zubnih nadomjestaka postala je prioritet kod pacijenata. Zubi, zubni nadomjesci, mostovi i krunice izrađeni od keramike mogu vjerno reproducirati prijašnje stanje, jednako kao i korigirati boju, oblik, veličinu i položaj zuba. Materijali na bazi cirkona danas sve više istiskuju iz upotrebe klasične metalno – keramičke krunice i mostove. Cirkon je najnoviji materijal koji se koristi za izradu krunica i mostova. Karakterizira ga vrhunska estetika, biokompatibilnost, preciznost i čvrstoća. 

Prednosti bezmetalne keramike su:

  • estetika koju odlikuje prirodna boja, oblik i svijetlosna propustljivost
  • potrebno je manje brušenja zuba
  • kompjuterska preciznost izrade
  • izvrsna čvrstoća i visoka otpornost na lom
  • olakšano čišćenje zuba i okolnog tkiva
  • smanjena iritacija desni
  • eliminacija rizika od pojavljivanja metalnog ruba krunice uzrokovanog povlačenjem desni
  • preciznost rubnog zatvaranja,
  • veći komfor za pacijenta

 

Osjetljivost pacijenta na metal ne smatramo preprekom. Štoviše, vrlo rado ćemo vam ponuditi protetske nadomjeske napravljene specijalno za osobe osjetljive na metal, od čega se tradicionalno izrađuju proteze. Dokazano je da bezmetalni nadomjesci poboljšavaju kvalitetu života. Iako su za širu javnost relativno novi, vrlo su ozbiljna i provjerena rješenja prilagođena potrebama alergičara. U svojem asortimanu nudimo Bredent bezmetalne nadomjeske koji su najbolje rješenje za osjetljive pacijente. Naš laboratorij koristi specijalnu Bredentovu tehniku (Sprithusstechnik) koja nam omogućuje stvaranje zubnih nadomjestaka bez upotrebe kemijskih dodataka ili katalizatora. Materijali koje koristimo su visokokvalitetni, provjereni i ne izazivaju alergijske reakcije. Također, pacijent nema „metalni okus“ u ustima, nadomjesci su prirodnijeg izgleda i prirodnije se ponašaju od metala. Bezmetalne nadomjeske radimo i kao djelomične i kao totalne proteze, a spomenute materijale koristimo i u izradi kvačica, krunica i mostova te kao baze tvrdih udlaga. Bredentovi materijali koje koristimo zaista se drže onoga što obećavaju, a brojni zadovoljni korisnici to i potvrđuju.

U izradi protetskih konstrukcija koristili su se različiti materijali. Često su to bile legure od zlata, titana ili kobalt-krom legure. No metalne legure sve češće zamjenjuju novi, moderniji materijali koji se lakše obrađuju i kvalitetniji su. Cirkonij-dioksid postepeno potiskuje metalne legure. Bio HPP materijal dugo se koristio u operativnim zahvatima, a zahvaljujući stabilnosti, odličnom poliranju i maloj akumulaciji plaka, odličan je materijal za izradu protetskih nadomjestaka. S obzirom na to da je njegova elastičnost srodna koštanoj, vrlo je kompatibilan i ponaša se prirodno – poput ljudske kosti. Stoga se uvelike koristi pri izradi implantanata. Budući da je bijele boje, ima i estetskih prednosti. Također, idealan je za osobe sklone alergijama. Bio HPP preporučujemo zbog povoljne cijene (jeftiniji u odnosu spram zlatnih legura) odnosno zbog toga što je lagan (u odnosu spram metalnih legura ili keramike). Poneki pacijenti pokazuju netoleranciju na metal, tako da je bio HPP materijal savršen odabir za njih.

SILENSOR udlaga protiv hrkanja služi za sprječavanje hrkanja, sindroma opstuktivne sleep apneje i hipopneje.Korištenje SILENSOR-a smanjuje hrkanje za 90%,a jednako tako umanjuje i do 50% indeks apneje.
SILENSOR se sastoji od dvije prozirne udlage, jedne za gornju i jedne za donju čeljust. Donju čeljust u prethodno određenom položaju drže dvije spojnice bočno pričvršćene na udlagu, što omogućuje otvaranje prostora ždrijela. Smanjuje se brzina udahnutog zraka, kao i buka izazvana vibracijama mekog tkiva.
Zahvaljujući svome dizajnu SILENSOR ne sprječava disanje na usta, pa kada je disanje kroz nos otežano ili blokirano osoba može slobodno koristiti SILENSOR.
SILENSOR-COMFORT je izgrađen od materijala za udlage koji je mekan i ugodan s unutarnje strane, dok tvrdi sloj s vanjske strane osigurava potrebnu čvrstoću.
SILENSOR izrađen od tvrdog materijala se preporučava u slučajevima vrlo slabe retencije ili u slučajevima gdje postoje velike praznine među zubima.

PREUZMI BROŠURU

Sportašima i sportašicama nudimo novu Playsafe zaštitu za usta. U našem dentalnom laboratoriju izrađujemo individualnu zaštitu za usta za svakog sportaša/sportašice prema vašim potrebama.

Za razliku od zaštite za usta s Boil & Bite tipom (kuhati i zagristi), Playsafe zaštite odgovaraju točno zubnom redu, ne skližu se, dopuštaju vam slobodno disanje te, nakon privikavanja na zaštitu, možete i normalno razgovarati. Također, Playsafe zaštite za usta imaju 10 puta dulji rok trajanja nego Boil & Bite zaštite.

Postoji 5 tipova Playsafe zaštite za usta:

1.PLAYSAFE heavy pro

– troslojna, s tvrdom zaštitom za vrste sportova kod kojih se očekuju iznimno tvrdi i maloprostorni udarci

-hokej na ledu, hokej na travi, squash, polo, rollerblading, kickboks, karate,ragbi

2.PLAYSAFE light pro

-troslojna,kod malog prostora u ustima(npr. kod djece) za vrste sportova kod kojih se mogu očekivati iznimno tvrdi i maloprostorni udarci

-hokej na ledu, hokej na travi, squash, polo, rollerblading, kickboks, karate,ragbi

3.PLAYSAFE heavy

-dvoslojna sa 3 letvice koje raspoređuju jačinu udarca za vrste sportova kod kojih se mogu očekivati tvrdi, prostorni udarci

-boks, rollerblading,karate, ragbi, baseball, američki nogomet, sve vrste skijanja, skateboarding

4.PLAYSAFE medium

-dvoslojan za vrste spotova kod kojih se očekuju prostorni udarci

-boks, biking,košarka,nogomet,judo,hrvanje,jahanje,rukomet,vaterpolo,motocross

5.PLAYSAFE light

-dvoslojan,kod skučenog prostora u ustima,štiti zubni red jedan prema drugome za vrste sportova kod kojih se očekuju prostorni udarci

-za sportove kod kojih se nose kacige, za zaštitu srednjeg dijela lica

Playsafe zaštita za usta je laminirana sa najmanje dva sloja. Na sebi ima Playsafe oznaku, ime sportaša i oznaku tipa. Možete ju nabaviti u 30 različitih boja. Također, možete i iskombinirati svoju zaštitu za usta od 2, 3 ili 4 boje po izboru.

Svoju zaštitu za usta možete dobiti kod vašeg stomatologa(uzimanje otiska gornje i donje čeljusti), zubotehničara(izrada modela od gipsa te zaštitu za usta) i stomatologa(kontrola kako odgovara zaštita te predaja iste).

PREUZMI BROŠURU

Kako bi naši pacijenti bili maksimalno zadovoljni svojim novim zubima, veliku pozornost posvećujemo estetskim zahtjevima. Želimo da umjetni zubi budu što prirodniji, a kako bismo to postigli, izrađujemo ih u boji koja je identična onoj prirodnih zuba. U tome nam pomaže Shade Pilot T, suvremeni uređaj koji s maksimalnom pouzdanošću omogućava izradu zuba u boji prirodnih zuba. Boje se određuju digitalno, što otvara put velikoj preciznosti. Shade Pilot T sustav koristi digitalnu kameru i LED spektrofotometar.

Naruči se